Ga naar inhoud

Meta data generator

Met deze meta data generator creëert u in een handomdraai de meta data voor uw website.

Meta data is alle data – titels, omschrijvingen en zoekwoorden – die zoekmachines zoals Google nodig hebben om uw webpagina vindbaar te maken. Denk dus goed na over al deze formuleringen. Zij bepalen in grote mate het succes van uw website. Let wel, u moet deze meta data voor elke pagina van uw website genereren.

De title (titel) is een korte, krachtige en opvallende omschrijving van uw webpagina. Kort en krachtig omdat er maar 66 letters of tekens getoond worden (inclusief uw bedrijfs-, merk- of productnaam). Opvallend omdat de titel meteen in het oog springt. Belangrijk: gebruik enkele zoekwoorden (die woorden waarmee uw webpagina gevonden moet worden) in de titel.

Bij de description (omschrijving) heeft u al wat meer speelruimte. Waar u in de titel bijvoorbeeld uw kernactiviteit uitspeelt, heeft u bij de omschrijving meer ruimte om nevenactiviteiten of uw volledige productengamma op te sommen. Een andere strategie: lijst de redenen op waarom de internetgebruiker op uw webpagina moet klikken en niet op die van een concurrent. Dat alles met maximaal 155 letters of tekens. Ook hier geldt de regel: hoe meer zoekwoorden, hoe beter.

De keywords (zoekwoorden) tenslotte zijn een opsomming van die zoektermen waarmee u in Google's zoekresultaten wil verschijnen. Denk heel goed na over deze zoektermen. U heeft er maar 5 ter beschikking per webpagina. Handige denkoefening: met welke zoektermen zou u in Google op zoek gaan als u een webpagina als de uwe zoekt.

In onderstaande preview krijgt u meteen te zien hoe uw webpagina in Google zal verschijnen. Veel succes!

Dit is de titel van je pagina | Je merknaam

Dit is de description van je pagina.

43/55

Tip: Gebruik enkele keywords & eindig met je merknaam.

36/115

Tip: Gebruik keywords die ook terugkomen in de inhoud van de pagina.

Klaar?

In onderstaand veld vindt u de technische meta data van uw webpagina. Kopieer de code en plaats de data per pagina in een tekstdocument.

Vul bovenstaande velden in aub.